ALEXANDERTEHNIKA

A.T. STUDIO | Prvo mjesto Alexander tehnike u Hrvatskoj
A.T. Studio
Tim stručnjaka educiranih u Alexander tehnici s područja
FIZIOTERAPIJE | LOGOPEDIJE | GLAZBENE UMJETNOSTI

Stručni suradnici

Andreja Tokić

Andreja Tokić
Završila je Višu medicinsku školu, smjer fizioterapija (2000. godine) i Radnu terapiju (2002. godine) u Zagrebu.
Pripravnički staž odradila je u Splitu. Nakon toga odlazi raditi u Teniski centar «Đulić» u Širokom Brijegu, Bosna i Hercegovina kao voditelj fizioterapeutskog centra. Unutar Centra radi s djecom predškolskog i školskog uzrasta koja treniraju tenis, te osmišljava i pokreće  projekt " Fizioteapeutska igraonica". Projekt "Fizioterapeutska igraonica" provodio se u privatnom vrtiću u Širokom Brijegu, u kojem su djeca kroz igru učila o prirodnom disanju, sjedenju i kretanju.
Po povratku u Split radi kao organizator i voditelj fizioterapeutskih aktivnosti u Udruzi za očuvanje i poboljšanje zdravlja «Aktiv-Split», unutar koje nastavlja raditi projekt "Fizioterapeutska igraonica" u dvadesetak državnih Splitskih vrtića u kojima je bilo uključeno oko 1500 djece. Također, unutar projekta radi i u vrtiću "Dva prijatelja" s djecom s posebnim potrebama. Sve više uz rad na posturalnoj reedukaciji ulazi u rad s djecom s posebnim potrebama. Uz to, završava mnogobrojne tečajeve kao što su npr. Bobath tečaj, Normalan pokret, Haliwick škola plivanja, Trodimenzionalna mobilizacija stopala, Funkcionalni taping japanskom strintex trakom itd., sve pod vodstvom međunarodnih instruktora, te Bewegungs Evolution (Evolucija pokreta) kod Martine Kunstwald u Bremenu u Njemačkoj.
 
Nakon završene specijalizacije za hipoterapeuta u Sloveniji, 2008. godine osniva Hrvatsku udrugu za hipoterapiju, koju je vodila do 2017. godine.
Od 2003. godine član je Hrvatskog zbora fizioterapeuta (HZF-a). Od 2007. do 2017. godine predsjednica je Vijeća za prijem Hrvatskog zbora fizioterapeuta.
 
Završila je izobrazbu Alexander tehnike u Freiburgu, Njemačka 2017. godine kod Aranke Fortwängler. Od tada je član ATVD ( Profesionalnog udruženje Alexander učitelja Njemačke).
Iste godine po završetku studija Alexander tehnike osniva  A.T. STUDIO d.o.o.  
U Kaštel Lukšiću ima privatnu praksu u kojoj radi Alexander tehniku s usmjerenjem na rad s djecom i odraslima s ortopedskim, reumatološkim i neurološkim slučajevima. 


Aranka Fortwängler

Aranka Fortwängler
Upoznala je i zavoljela Alexander-Tehniku 1974. g. za vrijeme studija glazbe u Freiburgu (Njemačka). Već 37 godina radi kao učiteljica Alexander-Tehnike. Od 1989.g. vodi svoju vlastitu školu za izobrazbu učitelja Alexander-Tehnike u Freiburgu (ATAF). Bila je jedan od osnivača Njemačke udruge Alexander-Tehnike (ATVD), radila je dugi niz godina kao docentica  Alexander-Tehnike na Muzičkoj akademiji u Karlsruheu, a danas  redovito drži tečajeve i stručnu izobrazbu iz Alexander-Tehnike diljem Europe - posebice i najradije u svojoj domovini, Hrvatskoj. Web stranica (na hrvatskom jeziku): https://www.alexander-tehnika-hrvatska.com/ 


Richard Brennan

Richard Brennan
Richard Brennan je učitelj Alexander-Tehnike skoro 30 godina. Autor je osam  bestselera o Alexander-Tehnici koji su prevedeni na 22 jezika i prodaju se uspješno diljem svijeta. Drži predavanja i  daje radionice i seminare širom SAD-a i Europe. Predstavio je Alexander-Tehniku na britanskoj, irskoj i hrvatskoj televiziji i radiju kao i u mnogobrojnim novinskim prilozima. Autor je prve knjige prevedene na hrvatski jezik " Kako disati" o Alexander-Tehnici. Prezentacija knjige održana je u Gradskoj knjižnici Marka  Marulića Spli,t  u listopadu 2017. godine.  Direktor je prvog centra za izobrazbu Alexander-Tehnike u Irskoj kao i predsjednik irske udruge učitelja Alexander-Tehnike (ISATT). Web stranica:  www.alexander.ie


Hedda Mickausch

Hedda Mickausch

Hedda Mickausch
je fizioterapeutkinja koja se Alexander-Tehnikom bavi od 1987. izobrazbu za učiteljicu Alexander-Tehnike je završila 1992.g. U Jeruzalemu u školi Shmuela Nelkena. Bila je asistentica u nekoliko škola Alexander-Tehnike, a od 2004. g. je zamjenica direktorice u "Alexander-Technik Ausbildung Freiburg" pod vodstvom Aranke Fortwängler. Radi također kao fizioterapeutkinja i učiteljica Alexander-Tehnike u Rehabilitacijskoj klinici za psihosomatsku medicinu u Glottertalu, Njemačka. Od 2011. g. je zajedno sa Arankom Fortwängler držala mnogobrojne Alexander-Tehnika tečajeve u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Korčula).

Ellen Mroß

Ellen Mroß
Ellen Mroß je učiteljica Alexander-Tehnike, pijanistica i učiteljica klavira. Živi i radi u Freiburgu, završila je izobrazbu Alexander-Tehnike 1992., a od 2004.  je asistentica na školi Alexander-Tehnike u Freiburgu (ATAF). Od 2011. je zajedno sa Arankom Fortwängler držala mnogobrojne AT radionice u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Korčula, Dubrovnik). U svojoj privatnoj praksi radi poglavito s muzičarima. 

Kontakt

Mob

+385 (0)91 518 02 04
  
  
    

E-mail

andreja.tokic76@gmail.com